Projekat „Misli o prirodi“

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Aktivnost je obavljena u okviru implementacije Certifikacijskog mehanizma koji škola sprovodi u sklopi projekta ‘Misli o prirodi!’ koji, uz finansijsku podršku Švedske, provodi Centar za promociju civilnog društva”

JU „Treća osnovna škola“ Ilidža je u školskoj 2021/22. godini sudjelovala u implementaciji Certifikacijskog mehanizma Eko škola u BiH, a kroz projekat „Misli o prirodi“. Tim za implementaciju Certifikacijskog mehanizma JU „Treća osnovna škola“ Ilidža je uradio Akcioni eko plan kao i plan budžeta za implementaciju ovog projekta. Projekat je implementiran u periodi od 15. marta 2021. do februara 2022. godine. Treba napomenuti da je Akcioni plan škole odobren od strane Centra za promociju civilnog društva (CPCD) uz finansijsku potporu Vlade Kraljevine Švedske za oblast voda, energije i školskog dvorišta.

U programu Eko škola projekta „Misli o prirodi“ bilo je uključeno 36 škola sa područja cijele Bosne i Hercegovine.

Škola je vrijedno radila i ispunila sve potrebne uslove za implemetaciju Certifikacisjkog mehanizma. U timu koji je zaslužan za dobijanje ovog Certifikacijskog mehanizma bili su:

Alma Jakubović, kao direktorica škole koja je započela projekat, Aida Pleh sadašnja direktorica koja je nastavila i učestvovala u implementaciji Projekata kao i  članovi Eko tima, Sanela Mustafić, Amir Aljović, Salem Hodžić, Edina Hodžić, Melika Šarić, Lejla Vehabović-Vahida, Aldin Ismić, Meliha Vegara i roditeljka Elvisa Klinac. Jedna smo od rijetkih škola koja je ispunila sve uslove iz Certifikacijskog mehanizma i stekla uslove za dobijanje naziva EKO škole u kojoj je implementirana briga o okolišu kroz odgoj i obrazovanje mladih u svim segmentima rada škole. Škola je u zajednici postala prepoznatljiva po svom ekološkom angažmanu. 

Novosti

Kutak za nastavnike

U susret ramazanu

U ponedjeljak u akšamski vakat dolazi nam najdraži gost. Otvorimo mu širom vrata naših domova koje smo očistili i pripremili mahsus za njega. Neka mubarek

Pročitaj više »