Dan škole 9. maj 2022. godine

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Školi na dar – Igman 9. maj 2022. – video pogledaj OVDJE

Dan škole Igman 9. maj 2022. – video pogledaj OVDJE!

Da li ste se ikada zapitali šta se to obilježava na datum 9. maj? Na  ovaj  datum, 9. maj  obilježavamo Dan naše škole. Ona danas slavi svoj 56 – ti rođendan! Također, na ovaj datum se obilježava i Dan Evrope, Dan pobjede nad fašizmom, Dan logoraša u Bosni i Hercegovini i Dan Zlatnih ljiljana. Danas slavimo još jednu godinu uspješnog rada naše škole, gdje  je našim učiteljima i nastavnicima data najodgovornija misija – odgoj i obrazovanje naših učenika.

Prošle dvije godine su bile pune izazova za sve nas, posebno u vrijeme pandemije covida 19. Godine iza nas pamtit ćemo i po lijepim momentima, ispunjenim druženjima, prijateljstvima, prvim simpatijama. Veliko hvala za  trud i zalaganje naših uposlenika da mi, učenici Treće osnovne škole, izrastemo u plemenite i odgovorne ljude.

Kada je počela s radom naša škola? Škola je pod nazivom OŠ „Petar Petrović Njegoš“ osnovana daleke 1966. godine i pod ovim nazivom je djelovala  i tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu. Potpisivanjem Dejtonskog mirovnog sporazuma, agresorske snage, napuštajući prostor Ilidže, spalile su i gotovo u potpunosti uništile objekat centralne škole. Bez obzira na izuzetno teške uslove za rad, škola pod nazivom ‘’Treća osnovna škola“ Ilidža je školske 1996/97. godine počela sa radom.

Donacijama Norveške narodne pomoći i naroda San Marina, centralna škola i područne škole su adaptirane i stavljene u normalan rad. U našoj školi je 28 odjeljena sa 638 učenika.

Danas, mi učenici Treće osnovne škole ponosno stičemo znanja u njoj, učestvujemo u realizaciji nastavnog procesa, aktivni smo na takmičenjima,dodatnoj i dopunskoj nastavi, na vannastavnim aktivnostima. Sretni smo što se ove školske godine družimo u učionici,dijelimo užinu, što je ponovno graja po hodnicima i što nestrpljivo čekamo pismene provjere iz Matematike, Engleskog jezika i Fizike, usmene provjere iz Historije i Geografije, Tjelesni odgoj u sali i što vodimo brigu o sebi i svom zdravlju.

Nadamo se da ćemo i dalje uspješno nastaviti sa usvajanjem novih nastavnih sadržaja i izazova, uz pomoć naših nastavnika razredne i predmetne nastave, kao i menadžmenta škole i da ćemo i dalje ponosno graditi drugarstvo i timski sarađivati.

Dragi naši drugari, uposlenici škole, naši roditelji i prijatelji, neka nam je svima sretan Dan škole!

Pripremile članice Historijske sekcije.

Više fotografija o Danu škole pogledaj OVDJE!

Pismo školi

Danas je 9.maj,Dan naše škole,a naša škola je prošla kroz teške i sretne trenutke. Ova godina bila je posebna i svako je proživljavao na svoj način. Hvala ti, školo, što si uprkos svim nevoljama koje nosi nastava pod maskama, izdržala!Hvala i svim našim nastavnicima,roditeljima, djedovima, nanama i bakama koji su nas u najtežim trenucima poticali, hrabrili, tjerali da ne odustanete!Hvala našoj direktorici! Svi u školi trudili su se, koliko su mogli, da nam olakšaju potpuno neprirodnu situaciju za sve. Nadamo se i vjerujemo da smo zajedničkim snagama ipak uspjeli! Budimo odgovorni i  ponosno ističimo da idemo u Treću osnovnu školu na Ilidži, baš kao će i škola ponosno isticati sve svoje vrijedne učenike! Vrata naše škole otvorena su novim učenicima kao i svim bivšim učenicima. Škola je tu da nam pomogne,da nam da savjet, odgovori na pitanja koja nas muče. Naši nastavnici i učitelji se trude da nam daju dobar temelj, dobru odskočnu dasku za dalje,zato je nemojmo nikada zaboraviti kao što ni škola neće zaboraviti nas.

Sretan ti rođendan,voljena školo!

Učenici Literarne sekcije

Moja škola

U mom gradu nalazi se škola

čiji izvor znanja samo teče djeci.

9.maj rođendan je njen,

taj Dan je posvećen pjesmi i sreći.

Ispred škole igraju se djeca, 

vrijedna djeca koja rado uče. 

Svoje znanje čuvaju i nose,

žele mnogo da nauče.

Znanje je najvrijednije stanje  

koje moja škola može dati.

Sretan ti rođendan, draga školo, 

uvijek ću te voljeti.

Rania Telalović VIII 3

LITERARNA SEKCIJA

Novosti