Svečani prijem prvačića

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

U utorak, 1.9.2020. godine u holu naše škole upriličen je prijem za đake prvake. Ranijih godina učenici starijih razreda su pripremali i izvodili svačani program u povodu prijema đaka prvaka u školu. Ovogodišnja priredba zbog pojave Corona virusa-Covida 19 nije održana. Učenici su sa svojim roditeljima u školu na prijem dolazili   po odjeljenjima u tri različita termina, poštujući sve propisane epidemiološke mjere.

Učenicima i njihovim roditeljima riječima dobrodošlice su se obratile direktorica škole Alma Jakubović, pedagogica Amela Tinjak i na kraju učiteljice I-1 Tinjak Dijana, I-2 Jordamović Amra I I-3 Ahmatović Selma.  Svi zajedno, učenici i roditelji, kao i nastavno osoblje škole koje je  bilo prisutno u ovim terminima su otpjevali pjesmicu „Kad si sretan“.

Putem video linka učenicima prvog razreda kao i njihovim roditeljima, obratio se načelnik Općine Ilidža prof.dr. Senaid Memić koji je prvačićima zaželio sretan i uspješan početak školovanja.

Posebno svečan trenutak za učenike prvih razreda je bio kada su  učiteljice, koje će voditi generaciju prvačića 2020/21. školske  godine, vršile prozivku svojih budućih učenika. Učenici  svojim dolaskom u školu otvorili su novo i nadamo se uzbudljivo poglavlje svoga života.

Novosti

Obavještenja

Osnivanje Organizacije ujedinjenih naroda

Ujedinjeni narodi ili skraćeno UN, je međunarodna organizacija za održavanje mira i sigurnosti u svijetu, razvijanje dobrosusjedskih odnosa, ekonomsku saradnju, širenje tolerancije i promicanje poštivanja ljudskih prava i osnovnih sloboda čovjeka. Do današnjih dana ova je univerzalna

Pročitaj više »
Obavještenja

Dan pronalazača

Dan pronalazačaje međunarodni praznik pronalazača, koji se u Evropi obilježava 9. oktobra na dan rođenja američke filmske glumice i izumiteljice Hedy Lammar. Organizatori ovog praznika prate sljedeće ciljeve:

Pročitaj više »
Obavještenja

Dječija nedjelja

U povodu Dječije nedjelje koja se obilježava u svijetu početkom oktobra u KS ovogodišnji slogan glasi “Tvoj osmijeh je i naš osmijeh“.Dječija nedjelja posvećena je

Pročitaj više »