Svečani prijem prvačića

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

U utorak, 1.9.2020. godine u holu naše škole upriličen je prijem za đake prvake. Ranijih godina učenici starijih razreda su pripremali i izvodili svačani program u povodu prijema đaka prvaka u školu. Ovogodišnja priredba zbog pojave Corona virusa-Covida 19 nije održana. Učenici su sa svojim roditeljima u školu na prijem dolazili   po odjeljenjima u tri različita termina, poštujući sve propisane epidemiološke mjere.

Učenicima i njihovim roditeljima riječima dobrodošlice su se obratile direktorica škole Alma Jakubović, pedagogica Amela Tinjak i na kraju učiteljice I-1 Tinjak Dijana, I-2 Jordamović Amra I I-3 Ahmatović Selma.  Svi zajedno, učenici i roditelji, kao i nastavno osoblje škole koje je  bilo prisutno u ovim terminima su otpjevali pjesmicu „Kad si sretan“.

Putem video linka učenicima prvog razreda kao i njihovim roditeljima, obratio se načelnik Općine Ilidža prof.dr. Senaid Memić koji je prvačićima zaželio sretan i uspješan početak školovanja.

Posebno svečan trenutak za učenike prvih razreda je bio kada su  učiteljice, koje će voditi generaciju prvačića 2020/21. školske  godine, vršile prozivku svojih budućih učenika. Učenici  svojim dolaskom u školu otvorili su novo i nadamo se uzbudljivo poglavlje svoga života.

Novosti

Biblioteka

Najljepše pismo 2021. godine

Poštovani, Obavještavamo Vas da je počelo 50. Međunarodno takmičenje za izbor najljepšeg pisma 2021. godine, koje tradicionalno organizuje Svjetski poštanski savez (UPU), u saradnji sa

Pročitaj više »