Reciklirajte sve, bez obzira na veličinu! – Obilježavanje 5. Međunarodnog dana e-otpada u BiH

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Prošle godine je preko 170 organizacija iz 78 zemalja širom svijeta podržalo četvrto obilježavanje Međunarodnog dana e-otpada. I ove godine očekujemo barem još toliko. U Bosni i Hercegovini taj dan obilježavamo posebnim događajima širom države 14. oktobra 2022. godine, u organizaciji društva ZEOS eko-sistem d.o.o., ovlaštenog operatera za upravljanje otpadnom električnom i elektronskom opremom u FBiH.

Centralna manifestacija obilježavanja Međunarodnog dana e-otpada u održati će se u JU Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju Sarajevo (adresa: Asima Ferhatovića br.2, Sarajevo) sa početkom u 10.00 sati. Manifestaciju će otvoriti obraćanje prisutnim od strane koordinatora projekta, a zatim aktivnosti djece koje se odnose na recitacije i igrokaz, manifestacija će se završiti sadnjom 50 sadnica u dvorištu škole, zajedno sa volonterima i prisutnim gostima. Ovaj ekološki dan širom države, a kroz projekat Zelena revolucija 2, će podržati 137 osnovnih škola, jedna srednja škola i jedan vrtić.

Pozivamo stanovništvo da posjete www.zeos.ba i pronađu najpogodniji način da predaju svoj e-otpad u ZEOS-ov kontejner ili besplatno sa kućne adrese, želimo da zajedno pošaljemo snažnu poruku o podizanju i razvijanju svijesti našeg društva i pojedinaca o značaju pravilnog odlaganja i zbrinjavanja e-otpada.

Cijeli tekst pogledaj OVDJE!

Novosti