Prijem prvačića školske 2021/22. godine

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

U srijedu, 1.9.2021. godine, u holu naše škole upriličen je svečani prijem za učenike prvih razreda. Učenici starijih razreda izveli su kratak edukativno-zabavni program za najmlađe učenike škole. U ovaj program uključio se i učitelj Agić Sabit  sa svojim interaktivnim lutkarskim performansom čime je zabavio i nasmijao  prvačiće, njihove roditelje, kao i sve prisutne na priredbi koja je organizovana u njihovu čast.

Učenicima i njihovim roditeljima riječima dobrodošlice obratile su se direktorica škole Aida Pleh i pedagogica Amela Tinjak.

Posebno svečan trenutak za učenike prvih razreda bio je kada su  učiteljice, koje će voditi generaciju prvačića 2021/22. školske  godine, vršile prozivku svojih budućih učenika. Svojim dolaskom u školu učenici su otvorili novo i, nadamo se, uzbudljivo poglavlje svoga života. Učiteljice prvih razreda, Vezira Karić I-1, Meliha Vegara I-2 i Mera Ramić I-3 pozvale su svoje učenike da naprave pojedinačne fotografije i zajedničke fotografije razreda.  Sve učiteljice su sa svojim učenicima otišle u svoje učionice gdje su nastavili dalje upoznavanje.  Posebno iznenđenje za najmlađe u školi bilo je pojavljivanje klovna koji je zabavio mališane i svakom učeniku uručio balon. Na kraju priredbe su svi zajedno, učenici i roditelji, kao i ostali uposlenici  škole, otpjevali pjesmicu „Kad si sretan“.

Novosti