Prijem prvačića 1.9.2022.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

U četvrtak, 1.9.2022. godine u holu škole upriličen je prijem za učenike prvog razreda. Ovo je prvi susret sa školom u kojoj đaci prvaci započinju svoje devetogodišnje osnovno obrazovanje. Uzbuđenje, sreća, ponos, ali i trema i nesigurnost su se vidjele  u njihovim očima i na njihovim licima. Kako bi ohrabrili svoje mlađe drugare i kako bi se oni što ljepše osjećali u novoj sredini, učenici starijih razreda  pripremili su prigodan zabavni program za učenike prvog razreda. 

Učenicima i njihovim roditeljima riječima dobrodošlice obratile su se direktorica škole mr. sci Aida Pleh i  pedagogica  mr. sci Amela Tinjak. Nakon pozdravnih riječi dobrodošlice pedagogica škole je predstavila učitelje koji će ove godine voditi učenike prvih razreda.

 Učiteljica I-1 razreda Alma Ljajić ,

učiteljica I-2 razreda Irma Muhović i

učitelj I-3 razreda Sabit Agić.

Posebno svečan trenutak za učenike prvih razreda je bio kada je pedagogica škole vršila prozivku budućih učenika. Učenici  su svojim dolaskom u školu otvorili novo i,  nadamo se, uzbudljivo poglavlje svoga života. Ovo je ujedno  bio i veliki dan za naše đake prvake. Nadamo se da će najmlađi učenici zadržati osmijeh na licu tokom cijelog školovanja i da će uživati u sticanju novih znanja.

 DOBRO NAM DOŠLI ĐACI PRVACI !

Novosti