Nacionalni dan svjesnosti o bibliotekama u Bosni i Hercegovini

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Nacionalni dan svjesnosti o bibliotekama u Bosni I Hercegovini ove godine se održava pod motom “Biblioteka – mjesto susreta”

“Univerzitet u Sarajevu će 29. oktobra 2021. godine obilježiti Nacionalni dan svjesnosti o bibliotekama u Bosni i Hercegovini pod motom Biblioteka – mjesto susreta.

Cilj Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama je podsjetiti građanke i građane na važnost učešća biblioteke u izgradnji društva znanja. Biblioteke (javne, akademske, školske, specijalne) partneri iz Bosne i Hercegovine će 29. oktobra 2021. godine učestvovati u promociji bibliotečko-informacijskih  usluga nudeći građanima različite edukativne sadržaje (promocije, večeri poezije, okrugle stolove, izložbe i sl.).

Partneri u održavanju Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama su: Univerzitet u Sarajevu, Sveučilište u Mostaru i Kantonalna i univerzitetska biblioteka Bihać.”

Tekst preuzet sa

Novosti

Obavještenja

Osnivanje Organizacije ujedinjenih naroda

Ujedinjeni narodi ili skraćeno UN, je međunarodna organizacija za održavanje mira i sigurnosti u svijetu, razvijanje dobrosusjedskih odnosa, ekonomsku saradnju, širenje tolerancije i promicanje poštivanja ljudskih prava i osnovnih sloboda čovjeka. Do današnjih dana ova je univerzalna

Pročitaj više »
Obavještenja

Dan pronalazača

Dan pronalazačaje međunarodni praznik pronalazača, koji se u Evropi obilježava 9. oktobra na dan rođenja američke filmske glumice i izumiteljice Hedy Lammar. Organizatori ovog praznika prate sljedeće ciljeve:

Pročitaj više »
Obavještenja

Dječija nedjelja

U povodu Dječije nedjelje koja se obilježava u svijetu početkom oktobra u KS ovogodišnji slogan glasi “Tvoj osmijeh je i naš osmijeh“.Dječija nedjelja posvećena je

Pročitaj više »