Nacionalni dan svjesnosti o bibliotekama u Bosni i Hercegovini

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Nacionalni dan svjesnosti o bibliotekama u Bosni I Hercegovini ove godine se održava pod motom “Biblioteka – mjesto susreta”

“Univerzitet u Sarajevu će 29. oktobra 2021. godine obilježiti Nacionalni dan svjesnosti o bibliotekama u Bosni i Hercegovini pod motom Biblioteka – mjesto susreta.

Cilj Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama je podsjetiti građanke i građane na važnost učešća biblioteke u izgradnji društva znanja. Biblioteke (javne, akademske, školske, specijalne) partneri iz Bosne i Hercegovine će 29. oktobra 2021. godine učestvovati u promociji bibliotečko-informacijskih  usluga nudeći građanima različite edukativne sadržaje (promocije, večeri poezije, okrugle stolove, izložbe i sl.).

Partneri u održavanju Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama su: Univerzitet u Sarajevu, Sveučilište u Mostaru i Kantonalna i univerzitetska biblioteka Bihać.”

Tekst preuzet sa

Novosti

Obavještenja

Novi namještaj i oprema

U drugom polugodištu školske 2022/2023. godine  promijeniće  se stari namještaj u jednom od kabineta  u školi. Kabinet će biti opremljen novim stolicama i klupama koje

Pročitaj više »