Nacionalni dan svjesnosti o bibliotekama u Bosni i Hercegovini

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Nacionalni dan svjesnosti o bibliotekama u Bosni I Hercegovini ove godine se održava pod motom “Biblioteka – mjesto susreta”

“Univerzitet u Sarajevu će 29. oktobra 2021. godine obilježiti Nacionalni dan svjesnosti o bibliotekama u Bosni i Hercegovini pod motom Biblioteka – mjesto susreta.

Cilj Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama je podsjetiti građanke i građane na važnost učešća biblioteke u izgradnji društva znanja. Biblioteke (javne, akademske, školske, specijalne) partneri iz Bosne i Hercegovine će 29. oktobra 2021. godine učestvovati u promociji bibliotečko-informacijskih  usluga nudeći građanima različite edukativne sadržaje (promocije, večeri poezije, okrugle stolove, izložbe i sl.).

Partneri u održavanju Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama su: Univerzitet u Sarajevu, Sveučilište u Mostaru i Kantonalna i univerzitetska biblioteka Bihać.”

Tekst preuzet sa

Novosti

Kutak za roditelje

Kantonalno takmičenje iz Historije

Na Kantonalnom takmičenju iz Historije, održanom 15.5.2023. godine u OŠ ”Alija namtekak”našu školu su predstavljali učenici sedmog razreda: Muhamed Balić, Mirza Škrijelj, Lamija Musić, Ajhan

Pročitaj više »