Eko projekat “Misli o prorodi” 19

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Naš planet, Naša budućnost – Zajednička borba protiv klimatskih promjena – 14. oktobar 2021.

Naš planet, Naša budućnost – Zajednička borba protiv klimatskih promjena

Evropska noć istraživača je menifestacija koja se održava širom Evrope s glavnim ciljem da promoviše naučnike i njihov rad s posebnim naglaskom na promociju karijere naučnika i istraživača, među građanima a posebno među mladim.

Jedna od planiranih aktivnosti je Cool for School 21 – koja predstavlja druženje naučnika sa učenicima , sa ciljem promocije zanimanja – naučnika i istraživača među učeničkom populacijom, kao motivacija mladim da se u budućnosti priključe naučnim istraživanjima. Tema ovogodišnjeg dijaloga /druženja sa mladima je „Naš planet, Naša budućnost – Zajednička borba protiv klimatskih promjena. Učenici naše škole, su u četvrtak 14.10.2021. godine, imali priliku da prisustviju predstavljanju aktuelne teme o klimatskim promjenama, te da vode dijalog oko ove teme sa naučnicom i voditeljicom ovog evropskog projekta za Bosnu i Hercegovinu, gospođom Sabinom Hadžiahmetović. Učenici su na ovom druženju došli do novih saznanja o klimatskim promjenama koje se dešavaju kod nas i širom svijeta. Aktivno su učestvovali u diskusiji koja je vođena nakon predstavljanja ove teme.“Aktivnost je obavljena u okviru implementacije Certifikacijskog mehanizma koji škola sprovodi u sklopi projekta ‘Misli o prirodi!’ koji, uz finansijsku podršku Švedske, provodi Centar za promociju civilnog društva”.

“Aktivnost je obavljena u okviru implementacije Certifikacijskog mehanizma koji škola sprovodi u sklopi projekta ‘Misli o prirodi!’ koji, uz finansijsku podršku Švedske, provodi Centar za promociju civilnog društva”.

Novosti

Kutak za nastavnike

U susret ramazanu

U ponedjeljak u akšamski vakat dolazi nam najdraži gost. Otvorimo mu širom vrata naših domova koje smo očistili i pripremili mahsus za njega. Neka mubarek

Pročitaj više »