Aktivnosti odjeljenja I-2

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Zdrav stil života usvaja se od najmlađe dobi, pa je škola uz roditeljski dom, najbolje mjesto za prve spoznaje o tome kako higijenske navike utječu na naše zdravlje.

Dječja pitanja te međusobni razgovori potaknuli su nas da u ovom odjeljenju organizujemo  aktivnost “Moji zdravi zubi.” Na samom početku aktivnosti želja nam je bila uvidjeti njihov nivo znanja o karijesu, kako nastaje te o zubima općenito.

Cilj provedene aktivnosti je istražiti ulogu zuba u životu, koje su sve mogućnosti u prevenciji karijesa, ko i šta nam pomaže u očuvanju zdravih zuba i naša uloga u istom. Želja nam je bila osvijestiti djeci važnost redovne higijene zuba te spoznaja kako je redovna posjeta stomatologa  najbolja prevencija pojave karijesa. Sa velikim uzbuđenjem, a i dozom straha očekivali su posjetu stomatologa i naš odlazak istom. Aktivnosti su realizovane dvije sedmice, djeci su nuđeni razni izvori znanja i praktična primjena istih. Nastavak rada na higijeni zubića se u našem odjeljenju nastavlja tako što peremo zubiće nakon svake užine. Mališani uživaju u svakom vidu praktične nastave.

Tekst pripremila učiteljica Dalila Sadiković.

Novosti