Promocija – Srednja škola metalskih zanimanja škola i Richmond Park Schools

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

U srijedu 15.03.2023. godine predstavnici Srednje škole metalskih zanimanaja i  Richmond Park Schools su održali promocije svojih škola za učenike IX razreda.  Ovom proilikom učenicima IX razreda predstavljen je rad ovih škola

“Osnova za dobrog zanatskog radnika je dobra škola. Primjer je Srednja škola metalskih zanimanja u Sarajevu. Obrazuje mlade ljude za čak devet zanimanja III stepena stručne spreme: bravara, instalatera centralnog grijanja, plinskog i vodoinstalatera, zlatara- draguljara, zavarivača, automehaničara, optičara, autolimara, operatare na CNC alatnim mašinama za obradu skidanjem strugotina. Učenici u ovoj školi imaju mogućnost sticanja i IV stepena stručne spreme.”

„U Richmond Park Schools, učenici mogu dostići puni potencijal jedino ako se osjećaju sretni, sigurni i zaštićeni. Ove škole funkcioniraju kao proširena porodica i osiguravaju da učenici  dobiju odgoj, podršku i obrazovanje kako bi ispunili očekivanja. Sve Richmond Park Schools škole dijele zajedničke vrijednosti Richmond Park principa.

Richmond Park Schools je jedna od nekolicine obrazovnih ustanova u Bosni i Hercegovini koja nudi nacionalni nastavni plan i program koji se izučava na engleskom jeziku. Učenicima pruža mogućnost sticanja međunarodno priznatih certifikata iz engleskog jezika, izdatih od strane British Council-a i Cambridge univerziteta. Škola se ponosi kvalitetom obrazovnog procesa i želi da učenici uspješno savladaju engleski jezik.

S više od 1.500 učenika, koji trenutno pohađaju jednu od 11 Richmond Park Schools škola,  Richmond Park obrazovanje pruža mladim ljudima najbolji početak za svijetlu budućnost.“

Novosti