Promocija publikacija

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Druga po redu,  promocija publikacija Ishodi učenja u planiranju nastavnog procesa za 5. razred osnovne škole i  Ishodi učenja u planiranju nastavnog procesa za 1. razred srednje škole, održana je u srijedu 30.11.2022. godine u prostorijama Treće osnovne škole  Ilidža sa početkom u 19:00 sati. Promociji su prisustvovali predstavnici naučne i akademske zajednice,  nastavnici i nastavnice, profesori i profesorice BJK, HJK, SJK. Dobrodošlicu i ugodan boravak u našoj školi, poželjela je direktorica škole Aida Pleh. Promocija publikacija je bio povod za druženje, razgovor, razmjenjivanje iskustava i davanje primjera dobre prakse. Promotori ovih publikacija su bili doc. Dr. Azra Hodžić-Čavkić profesorica sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Nermina Usejnovski, magistrica bosanskog jezika i književnosti i profesorica bosanskog jezika i književnosti Samira Holjan – direktorica Četvrte osnovne škole Ilidža. Nakon izlaganja  promotora, skupu su se obratili i autorica i urednica publikacije prof.dr. Mirela Omerović i koautorice  publikacije Edina Konak, profesorica bosanskog jezika i književnosti i diplomirani bibliotekar i Aida Bešlagić-Jašarević profesorica BJK, HJK, SJK u Prvoj gimnaziji u Sarajevu.

Ovo je početak ozbiljnog rada na promjeni postojeće nastavne prakse. Ovo je bila prilika  da se propita nastavna praksa i da se definiše šta je potrebno  da se vrati smisao nastavi maternjeg jezika te da se oslobodi jarma patetike u pristupu književnom djelu.

 „Nastavnici će biti ti koji će propitivati, pokušavati, istraživati, čitati, dijeliti, kritikovati, predlagati, uživati u radosti koja dolazi sa zajednicom koja uči“.

Novosti