Projekat “Volontiranje je cool”!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Volontiranje je cool! – pogledaj prezentaciju

Učenici i nastavnici JU „Treća osnovna škola“ učestvovali su u realizaciji još jednog projekta u šk.2020/21. godini.                                                                 

  Unatoč izazovima sa kojima smo suočeni usljed pandemije COVID 19, uspješno smo realizovali Projekat „Volontiranje je cool“! u organizaciji Centra za razvoj omladinskog aktivizma CROA. Projekat  je, između ostalog, našim    učenicima omogućio usvajanje novih znanja o upotrebi digitalnih alata za volonterske aktivnosti u zajednici i postizanje pozitivnih promjena.

Koordinatorica projekta, nastavnica Sanela Mustafić i članovi volonterskog tima, učenici i nastavnici naše škole, realizovali su volonterske aktivnosti koje su predstavljene na Online Galeriji volonterizma 05.12.2020. godine.

Škole koje su učestvovale u Projektu „Volontiranje je cool“! naknadno će dobiti informaciju o dodjeli volonterskih potvrda za učenike, zahvalnica za koordinatore i škole i dodjeli nagrada.

Čestitke učenicima, nastavnici Mustafić i članovima volonterskog tima.

Direktorica škole:

Alma Jakubović, prof.

Novosti

Obavještenja

Osnivanje Organizacije ujedinjenih naroda

Ujedinjeni narodi ili skraćeno UN, je međunarodna organizacija za održavanje mira i sigurnosti u svijetu, razvijanje dobrosusjedskih odnosa, ekonomsku saradnju, širenje tolerancije i promicanje poštivanja ljudskih prava i osnovnih sloboda čovjeka. Do današnjih dana ova je univerzalna

Pročitaj više »
Obavještenja

Dan pronalazača

Dan pronalazačaje međunarodni praznik pronalazača, koji se u Evropi obilježava 9. oktobra na dan rođenja američke filmske glumice i izumiteljice Hedy Lammar. Organizatori ovog praznika prate sljedeće ciljeve:

Pročitaj više »
Obavještenja

Dječija nedjelja

U povodu Dječije nedjelje koja se obilježava u svijetu početkom oktobra u KS ovogodišnji slogan glasi “Tvoj osmijeh je i naš osmijeh“.Dječija nedjelja posvećena je

Pročitaj više »