Ljubav se množi, kada se dijeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

To su učenici III – 4 razreda zaključili kada su posjetili djecu imigrante, koji se trenutno nalaze u kampu Ušivak u Hadžićima. Nakon filozofskog propitivanja na temu „Empatija“, koje je sa njima održala učiteljica Irma Ahmić, došli su na ideju da pruže podršku djeci imigrantima, koji zajedno sa svojim roditeljima prolaze kroz mnogobrojne teške situacije. Daleko od svog doma, u potrazi za boljim životom kojem svi težimo.

Nakon što su napisali pisma podrške, došli su na ideju da ih posjete, i da im lično uruče pisma. Naravno, u goste se ne ide praznih ruku, pa su onda odlučili da im pripreme jedan paketić iznenađenja. U njega su spakovali poklone svog srca. Sve ono što oni vole, nesebično su davali drugima.

Od jednog paketa nastala su dva, od dva četiri, i tako redom..Ljubav, koju su davali, se dijelila i širila. Prelijepa lica djece u kampu, i njihova radost i sreća prilikom otvaranja paketića, dokazala su da se ljubav množi, kada se dijeli.

Posebnu zahvalnost dugujemo učenicima III – 3 razreda, zajedno sa njihovom učiteljicom Lejlom, koji su učestvovali u ovoj akciji, roditeljima III – 4 razreda koji su se potrudili da nijedno dijete iz kampa ne ostane bez poklona i bez slatkiša, Opštini Ilidža koja nam je obezbijedila prevoz do kampa, i koordinatorima kampa Ušivak na srdačnom dočeku i ugodnom boravku u kampu.

Djeci i porodicama iz kampa želimo da što prije dođu na željeno odredište, i da konačno počnu da žive život o kojem sanjaju.

Novosti