Itervju članova novinarske sekcije prvog razreda sa direktoricom škole Aidom Pleh

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Inervju radili učenici uz pomoć učiteljice Dalile Sadiković

ZEHRA SMAJIĆ: U ime članova sekcije „Mali novinari“, na početku razgovora, želimo Vam uspješan rad i želimo da naša škola sa Vama na čelu i dalje ostvaruje odlične rezultate.

DIREKTORICA: Hvala vam na tim riječima. Iskreno se nadam da će biti tako. Uspjeh je zagarantovan samo ukoliko timski radimo, zajednički djelujemo i zalažemo se u radu.

ZEJD HALILOVIĆ: Bili ste nastavnik, sad ste direktor. Recite nam prednosti i nedostatke jednog i drugog posla.

DIREKTORICA: Posao nastavnika sam radila sa mnogo ljubavi i uvijek mi je odgoj učenika bio jednako važan kao i obrazovanje. U jednom trenutku sam osjetila da sam dovoljno sazrela za novi izazov, tada sam se odlučila za novu fazu u svojoj karijeri. Sretna sam i čast mi je da su moje profesionalne i ljudske kvalitete prepoznale moji učenici, roditelji učenika, kao i moje kolege. Svaki posao ima prednosti, a i nedostatke. Vrlo je važno da sve što radimo, radimo sa puno ljubavi, volje i najbolje što možemo.

ILMA : Znamo da ste u radu sa djecom imali dobre rezultate. Kako je bilo raditi sa djecom, a kako je raditi sa ljudima?

DIREKTORICA: Raditi sa djecom je nešto najbolje što vam se može dogoditi. Ko voli djecu to i zna. Moramo samo znati privući njihovu pažnju i osvojiti njihovo povjerenje. Raditi sa djecom može samo onaj ko to istinski voli, a ja sam jedna od tih. Mnogo je lakše raditi sa djecom. Svijet odraslih je teži i drugačiji.

TIMUR VODOPIĆ: Svaka  godina ima nešto posebno po čemu je pamtimo. Šta je obilježilo ovu?

DIREKTORICA: Ova godina je bila uspješna na mnogim poljima. Radilo se na uspjehu i vladanju učenika, saradnji sa roditeljima, boljoj kvaliteti nastave i nastavnih sredstava. I dalje ćemo nastaviti istim tempom raditi, kako bi našim učenicima obezbjedili bolje uslove za učenje i rad.

DALIA TELALOVIĆ: Jeste li zadovoljni učenjem i vladanjem učenika?

DIREKTORICA: Zadovljna sam i ponosna na naše učenika, ali uvijek može bolje i trebamo težiti ka tome.

HAMZA BUKVA: Šta trebamo svi zajedno mijenjati?

DIREKTORICA: Uvijek trebamo i moramo mijenjati procese u pozitivnom pravcu. Pratiti naučna dostignuća i raditi na sebi kako bi uspjeh bio što bolji.

ZEHRA SMAJIĆ: Vaša poruka učenicima, direktorice?

DIREKTORICA: Dragi učenici, želim da vam ova školska godina prođe u veselju, zabavi i učenju. Iz školskih klupa da ponesete pregršt znanja i još više lijepih uspomena. Sklapajte nova prijateljstva, obogatite se znanjem i učite nove vještine jer će vas sve to učiniti uspješnijim ljudima. Hvala, želimo Vam uspješan nastavak rada.

Novosti