Evropski dan muzike u školi

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Tokom mjeseca marta, muzički pedagozi iz cijele Evrope su sa svojim učenicima svečano obilježili Evropski dan muzike u školi (European Day of Music in School – EuDaMuS 2024), koji je inicirala Evropska asocijacija za muziku u školama (European Association for Music in Schools).
U ovogodišnjoj centralnoj manifestaciji posvećenoj obilježavanju Evropskog dana muzike u školi, koje je upriličeno 15.03.2024. godine, predstavljeni su muzički sadržaji i aktivnosti u kojima su učestvovali učenici i nastavnici muzike iz cijele Evrope.
U pripremi, realizaciji sadržaja i audio-video materijala na temu narodne muzičke tradicije u Bosni i Hercegovini učestvovale su 33 škole, 37 nastavnika i više od 900 učenika iz BiH, što je do sada i najveći broj učesnika kada je u pitanju obilježavanje Evropskog dana muzike u školi u našoj zemlji. Našu školu na ovoj manifestaciji predstavljao je hor i orkestar naše škole na čelu sa nastavnicom Nihadom Kovačević. Učenici su izveli muzičku numeru „Sinoć ja i moja kona“. Video prezentacija Treće osnovne škole možete pogledati OVDJE!

Novosti