eTwining projekt „Famous female mathematicians 5“

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Učenici naše škole, uz podršku i vodstvo nastavnice Edine Hodžić, tokom ove školske godine učestvali su u eTwining projektu „Poznate matematičarke 5/Famous female mathematicians 5“ te su kroz aktivnosti razvijali matematičke i informatičke kompetencije, naučili o položaju matematičarki u društvu i upotrebi novih IKT alata.

Učenici su proširili svoje znanje o poznatim matematičarkama, realizovali online debatu u povodu Dana sigurnijeg Interneta, realizovali online debatu o položaju matematičarki i njihovih savremenika nekad i danas, crtali postere matematičarki i njihovih savremenika te napravili novogodišnji matematički stolni kalendar za 2022. godinu, upoznali nove web alate: Book Creator; StoryJumper; Padlet; Canva; alati za obradu fotografija; Twinspace projekta; Avatarmaker te je kroz provedene aktivnosti eTwinninga integriran u nastavu matematike, informatike i odjeljenske zajednice.

Nakon uspješnje saradnje ostvarene s učenicima partnerskih škola, naši učenici koji su aktivno učestvovali u projektu predstavili su svoj rad u projektu na časovima odjeljenske zajednice.

Završni proizvodi projekta

Stolni kalendar

e-knjiga

Novosti