Dragi naši učenici, nastavnici, roditelji i prijatelji naše škole!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Online priredbu naših učenika pogledajte ovdje!

Želim sa vama da podijelim radost zbog  obilježavanja rođendana naše škole. I ove godine 9.maj slavimo u drugačijem okruženju i stičemo nova saznanja.

Da li ste se ikada zapitali šta se to još obilježava na datum 9.maj?

Ja sam malo istraživala I došla do sljedećih podataka: na datum 9. maj se obilježava Dan naše škole, Dan Evrope, Dan pobjede nad fašizmom, Dan logoraša u BIH, Dan Zlatnih ljiljana.  Kada je počela s radom naša škola?

 Vratimo se u prošlost , pa da saznamo!

Škola je pod nazivom OŠ „Petar Petrović Njegoš“ osnovana daleke 1966. godine i pod ovim nazivom je djelovala  i tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu. Potpisivanjem Dejtonskog mirovnog sporazuma, agresorske snage, napuštajući prostor Ilidže, spalile su i gotovo u potpunosti uništile objekat centralne škole.

Bez obzira na izuzetno teške uslove za rad, škola pod nazivom „Treća osnovna škola“ Ilidža je školske 1996/97. godine počela sa radom.

Donacijama Norveške narodne pomoći i naroda San Marina, centralna škola i područne škole su adaptirane i stavljene u normalan rad.

Danas, mi učenici Treće osnovne škole ponosno stičemo znanja u njoj, učestvujemo u realizaciji nastavnog procesa i nadamo se da ćemo se svi uskoro nastaviti družiti  u školi, da ćemo školu  ispuniti  žamorom,grajom,simpatijama,u iščekivanju testa iz matematike, esejima iz jezika,Napoleonovim osvajanjima, odbojkom u sali,slušati kompozicije, tražiti Madagaskar na karti i čekati plavi čuperak!!

Dragi naši drugari, uposlenici škole, naši roditelji i prijatelji, neka nam je svima sretan Dan škole!

Pripremila nastavnica Mediha Biber

Prezenzacija za Dan škole -pripremile nastavnice Nermana Šljivić i Merhunisa Čerkez

Novosti