Dan odbrane Ilidže

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Dan odbrane Ilidže 22.april

U znak sjećanja na 22. april 1992. godine, datum kada se vodila jedna od najznačajnijih bitaka za grad Sarajevo, te odbranjena naselja Sokolović -Kolonija, Hrasnica i Butmir, danas se obilježava Dan odbrane Ilidže.

Taj dan 1992. je u narodu poznat kao dan, kada se pokazalo agresoru da je narod riješio da se bori za Bosnu I Hercegovinu i da se neće predati. U skladu s novonastalom situacijom i pandemijom COVID-19 , mjerama zaštite i odredbama Kriznog štaba civilne zaštite FBiH o zabrani organizacije javnih skupova, ova bitna godišnjica za sve stanovnike Ilidže je obilježena skromno, polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe na spomen obilježjima”.

Okupljeni članovi Patriotske lige rekli su da su danas tu, kako bi se sjetili svih onih koji su svoje živote dali da bi svi živjeli u miru i slobodi.

Poručili su da je BiH država koja će u budućnosti biti moderna, efikasna država, članica Evropske unije (EU), NATO saveza, te država u kojoj će svi ljudi i narodi biti ravnopravni, bez obzira u kojem dijelu BiH živjeli, a za to su živote dali heroji čija imena stoje na spomen-obilježjima.

Novosti

Obavještenja

Novi namještaj i oprema

U drugom polugodištu školske 2022/2023. godine  promijeniće  se stari namještaj u jednom od kabineta  u školi. Kabinet će biti opremljen novim stolicama i klupama koje

Pročitaj više »
Obavještenja

Sutra je pravoslavni Božić

Svim učenicima pravoslavne vjeroispovijesti i njihovim roditeljima, koji sutra Božić slave po julijanskom kalendaru, želimo sretne nastupajuće praznike. Neka Božić provedu  u miru, veselju i

Pročitaj više »