Svjetski dan učitelja

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Članovi novinarske sekcije u našoj školi su istraživali informacije o Danu učitelja i shvatili da je „biti učitelj“  veoma ozbiljan i odgovoran posao. Te je jedan od najvažnijih poziva za ukupan razvoj društva te da se kao takav mora i cijeniti. Dobar učitelj stvara dobre generacije djece, jer je potrebno veliko srce kako bi se oblikovali mali umovi. Svjetski dan učitelja je prilika da se pokaže da je rad prosvjetnih radnika prepoznat kao jedan od najvažnijih a obilježava se svake godine 5. oktobra. Proglasio ga je UNESCO 1994. godine osvrćući se na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja. Ovaj dan je i prilika za podizanje svijesti o potrebi poboljšanja statusa i uvjeta rada učitelja širom svijeta.

Dragi naši odgajatelji, učitelji i nastavnici koristimo priliku da vam se istinski zahvalimo i čestitamo Svjetski dan učitelja!

Tekst pripremili članovi novinarske sekcije: Dani Međedović i Emir Marhošević V- 2

Novosti

Kutak za nastavnike

Intervju sa učiteljicom

Intervju sa učiteljicom Emma i Sara: Možete li se kratko predstaviti? Učiteljica: Ja sam S.A, magistar razredne nastave. Trenutno sam učiteljica V-3 odjeljenja u  „Trećoj

Pročitaj više »
Novosti

OBAVJEŠTENJE

U utorak, 1.10.2024. godine, prema nastavnom kalendaru, nastava za učenike će se realizovati po rasporedu časova za petak. Dan učitelja obilježava se u petak, 4.10.2024.

Pročitaj više »